Gołąbki


Gołąbki

Gołąbki nie są trudne do zrobienia, raczej są trochę pracochłonne. Jak się okazuje nie muszą być przygotowane z mięsem. Co więcej, wielu osobą, które jedzą mięso te bezmięsne smakują lepiej:)

Ale do rzeczy, zaczynamy:)

Składniki:

Zdejmij delikatnie liście kapusty i odetnij twarde zgrubienia. Aby liście się łatwiej zawijały włóż je na chwilę do wrzątku. Ryż ugotuj tak żeby się kleił. Do ryżu dodaj ugotowane różyczki brokuła i pastę. Tak przygotowany farsz przypraw sola i pieprzem. Zawijamy jak na poniższych zdjęciach. Gołąbki możecie upiec w piekarniku ( do naczynia dodajcie wodę lub bulion i pomidory) lub możecie poddusić na kuchence wcześniej delikatnie podsmażając.
I to tyle 🙂 wystarczy trochę cierpliwości i gołąbki gotowe.
Nam najlepiej smakują z ziemniakami pure i kiszonym ogórkiem!

 

gołąbki

 

gołąbki

gołąbki

gołąbki

gołąbki