Pesto z natki marchewki
Pesto z natki marchewki, równie dobre, jak pesto z liści rzodkiewki.
Eksperymenty z zielonym
Eksperymenty z przygotowywaniem pesto są bezpieczne. Zawsze wyjdzie coś dobrego. Nieważne z czego przygotowujemy pesto – każdy w końcu lubi coś innego. Zawsze jednak mieszanka kilku wymienionych wyżej produktów da nam PESTO. Własnoręcznie przygotowane, w ilości jaką chcemy o intensywności czosnku jaka nam odpowiada, z orzechami, pestkami lub ich mieszanką – jakie lubimy najbardziej.
Dodajcie też startą skórkę z cytryny. Pycha!
Przemyć zielone
Przygotowując pesto z części warzyw, które przez większość uważana jest za odpadki, czyli na przykład z natki marchewki mam poczucie, że wykorzystuję całe warzywo i że nic nie marnuję. My na szczęście mamy ogród, wykorzystuję więc swoje warzywa, ale jeśli macie dostęp do ekologicznych warzyw – zachęcam do kupowania właśnie tych. Mają najwięcej wartości odżywczych.
Pesto z natki marchewki – jak je jesć
Dobrą stroną pesto jest to, że można je jeść na wiele sposobów – cudnie komponuje się nie tylko z makaronami, ale również z kaszami, z klopsami wszelkiej maści albo lodami – jako wytrawny dodatek.


