O nas

VEGG powstał siedem lat temu z miłości do natury w każdym jej aspekcie. Z miłości do zwierząt, krzywych drzew, deszczu i zapachu ziemi po nim oraz ogromnej pasji do naturalnego gotowania.

Do przetwarzania darów natury, począwszy od suszenia pierwszych wiosennych ziół i chwastów, poprzez przetwarzanie letnich warzyw i owoców aż po suszenie grzybów jesienią.

Żyjemy blisko natury, szanujemy ją, zachęcamy też do tego naszych synów.

W naszej kuchni sięgamy po warzywa, orzechy i rośliny strączkowe, które nie są przetworzone. To z nich gotujemy każdego dnia. Codziennie. Dając przykład naszym dzieciom, pokazujemy, co w życiu jest ważne.

Wierzymy, że harmonię i zgodę z samym sobą osiągamy dbając zarówno o ciało, jak i o ducha. Jedząc naturalne produkty, ćwicząc ciało, czytając książki, dbajac o środowisko, w którym żyjemy. Ogromny stres, jaki towarzyszy nam wszystkim sprawia, że nasze poczucie bezpieczeństwa jest zachwiane. Z tego powodu musimy zwolnić i zauważać świat dookoła. Żyć świadomie.
Dlatego właśnie powstał VEGG.

Joanna i Kuba