Klopsiki z kaszy jaglanej ze szpinakiem

Klopsy ze szpinakiem w słoiku

Zawartość

Klopsiki z kaszy jaglanej ze szpinakiem

Klopsiki z kaszy jaglanej ze szpinakiem na weekend 🙂

 
Zapraszam Was do relaksu – w kuchni 😋🥬
Polecam klopsiki, które warto mieć w lodówce w razie napadu głodu. Nocnego 😉
  • duży kubek suchej kaszy jaglanej – ugotuj w proporcji 1 kaszy:2,5 wody
  • paczka mrożonego szpinaku – podduś na patelni z czosnkiem (3 ząbki)na końcu dodaj trochę soku z cytryny
  • 1 cebula – jaką masz, pokrojona w kostkę
  • duża garść uprażonego słonecznika
  • 4 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1/3 szklanki oleju
  • sól i pieprz do smaku
Szpinak dobrze odcedź. Wszystko dokładnie wymieszaj i ukulaj klopsy – dobrze je ściśnij, żeby się nie rozwaliły.
Klopsy ze szpinakiem
Klopsy ze szpinakiem

Wisienka na torcie

Klopsiki z kaszy jaglanej ze szpiankiem dobrze jest w czymś obtoczyć. I teraz wisienka na torcie – obtocz klopsy w mieszance nasion jakie lubisz – na zdjęciach czarny sezam i słonecznik, odrobinie skrobi, papryce wędzonej i pudrze z suszonego buraka.
Usmaż lub upiecz w temperaturze 180 stopni około 20min z jednej strony i 15 z drugiej. Pachną obłędnie! 🥰
Klopsy ze szpinakiem  w wędzonej papryce i burakach
Klopsy ze szpinakiem w wędzonej papryce i burakach

Jedz klopsy tak, jak lubisz

Jedz, jak lubisz – z ziemniakami, makaronem, we wrapach czy jako burger. Dobrze podawać z burakami, surówką z białej kapusty czy kiszonymi ogórkami.
Mówię Wam – są pyyyyszne! I zielone  😄
Smacznego!

VEGG HAND MADE

VEGG HOME COOK

opinie naszych klientów