Zupa krem dyniowo-pomidorowa z imbirem.


Zupa krem dyniowo-pomidorowa z imbirem.

Dziś spadł u nas pierwszy śnieg tej jesieni.
Pogoda wprost idealna na to, aby na lunch zjeść gorącą zupę.

Zupa krem dyniowo-pomidorowa z imbirem.

Top: brukselka, pestki dyni, olej z pestek dyni i nowość VEGG – pasta z żurawiną.

Zupa Krem z Dynii
Zupa Krem z Dyni

 

Zblendowaną, upieczoną dynię trzymam w lodówce. Dzięki temu zawsze mam pod ręką pure z dyni, kiedy go potrzebuję np. do kawy.

Kilka świeżych pomidorów zmieliłam (można użyć pasaty pomidorowej), dodałam do pure z dyni, dolałam warzywny bulion, kilka plasterków imbiru, himalajską sól i świeżo zmielony czarny pieprz.

Wszystko gotowałam około 15minut.

Brukselkę wrzuciłam do wrzątku i gotowałam 3 minuty (zostały od wczorajszego obiadu).
Kilka brukselek lekko zrumieniłam na patelni (dzisiaj).

Smacznego:)