Młoda kapusta


Młoda kapusta

Pamiętaj, żeby codziennie jeść przynajmniej jedno zielone warzywo!
Dziś kapusta młoda, ekologiczna, przyrządzona w bardzo prosty sposób.

Kapustę pokroiłam w paski (pewnie różnej szerokości), wrzuciłam do garnka, podlałam odrobiną wody.

Dodałam trochę soli, pieprzu i po około pięciu minutach na samym końcu dodałam dwie łyżki octu jabłkowego swojej roboty. Robiłam go jesienią z jabłek, które dostarczył mi nasz kolega . Andrzej ma kilkanaście jabłoni, które rosną na wsi w ekologicznym miejscu, nie są pryskane i są po prostu doskonałe!

Do młodej kapusty świetnie pasuje koperek. Dodałam cały pęczek. A na samym końcu wrzuciłam jagody goji, wcześniej namoczone w wodzie z jabłkowym octem. Jakoś tak dobrze komponują mi się jagody goji z kapustą – nasz lunch z kapusty pekińskiej i niepalonej kaszy gryczanej (TU LINK ) również przygotowuję z tymi zdrowymi jagodami.

Smacznego!

młoda-kapusta02

 

+ There are no comments

Add yours